Cesta mého pečení aneb, když se stane z koníčku job

Jak jsem se již zmiňovala, začala jsem s pečením v Anglii se svou kamarádkou, zdravými dorty, raw dorty, a to byla později má náplň volného času, spolu s cestováním, kde jsem se snažila poznávat nové chutě, design, trendy a má láska se stále prohlubovala. Nakupovala jsem hodně bio produktů a snažila se z nich tvořit zdravé, ale zároveň chutné dorty. S některými surovinami jsem ale dost bojovala, protože sehnat v UK například tvaroh bylo opravdu obtížné. Vlastně jsem sehnala něco, co se mu podobalo, ale nebylo to zcela to, co známe v ČR, a takových potravin bylo víc. Na druhou stranu například v mouce bez lepku jsem měla v UK daleko víc jasno než v ČR, kde se mi zatím nějak nezamlouvají.

Když jsem se vrátila, tak tato vášeň neutichla, ba naopak, začala jsem péct ještě víc. Měla jsem najednou sen, a moc jsem si přála, abych si ho splnila. Když jsem tehdy ve své práci dostala prostor něco upéct, byla jsem zde zprvu ale celkem omezená, tak jsem byla potěšena. Když jsem na Silvestra selhala a zapomněla objednat dorty na 1.1., na který jsem byla připravována jako na velký masakr, nezbývalo, než si dorty upéct, a tedy si poradit. Později jsem ještě párkrát pekla, ale po měsíční dovolené naší cukrářky se za tímto opět zamkly dveře a já se tomu zase daleko víc věnovala doma.

Pak to celé začalo… Jednoho dne mi kamarád napsal sms, jestli bych se nechtěla stát cukrářkou, že jeho kamarád hledá cukrářku do nové cukrárny, no… Samozřejmě, že jsem řekla ano, i když mě do té doby nic takového ani nenapadlo. Pak se rozjel kolotoč. Pohovor, na který jsem z vlastní iniciativy donesla dorty, schůzka, schůzka,….. návštěva kavárny, kde jsem viděla jen zdi a kabely ve zdech, školení na naši mašinu na těsta a zmrzlinu v IF Snímek obrazovky 2017-03-26 v 21.42.28

café, nákupy, nákupy, nákupy,….. No a pak jsme začali péct, testovat, nakupovat…. Jeden velký kolotoč. Ve čtvrtek 9.3. přišel náš velký den, otevřeli jsme!IMG_5539

Přišlo mi několik reakcí, že mi gratulujete k otevření kavárny, jste milí. Ale není moje, i když to byl můj velký sen. Ale asi už chápete pointu toho, proč ta prezentace, když se stanete účastníky děje, nejde jinak! Myslím, že i můj sen se nyní trochu přeformuloval, ale ten si zatím nechám pro sebe.

Z vedoucí směny jsem skočila do pozice cukrářky ale mohu říct, že jsem za to jen ráda. Když jsem začala cítit, že nemám kam růst, učit se, tak mě to sráželo k zemi a křivka nadšení začala velmi rychle klesat. Nyní to není lehké, všechno je nové. Ano, dělat dorty doma je jedna věc, dělat dorty profesionálně a na francouzský styl je věc druhá, zcela nová, ale zatraceně krásná. Každý den je pro mě velmi obohacující. Po třech týdnech, ač děláme minidezerty, jsem kamarádceIMG_5643a maminceIMG_5670FullSizeRender 8upekla dort k narozeninám, a už na nich vidím obrovský pokrok. Cítím, že vše jde tím správným směrem, tak se u nás někdy zastavte a posuďte sami. Ochutnat můžete i můj bezlepkovo-bezlaktózový dortík z kaštanové mouky, IMG_5537nově s karamelovým krémem a mnou vyrobenou čokoládou, připravuji nové. Na dalších dortíkách se samozřejmě účastním také a několik z nich umím vyrobit už sama, z čehož mám velkou radost. Brzy budou i nějaké novinky, nespíme na vavřínech. Tímto chci poděkovat i mé úžasné kolegyni Evě, která je tou nejlepší a nejšikovnější cukrářkou, kterou mi asi seslalo samo nebe! Je stejně boží jako ty dortíky! Tak přijďte do Delice café na adrese Sokolovská 222/39 ochutnat. 🙂

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s